Skip to content

Interview BNN/vara

BNNVARA heeft mij geïnterviewd over mijn reis die ik begin dit jaar maakte naar Thailand en Myanmar. Hieronder een fragment.

“Op dit moment wordt er door de goudsmeden gewerkt aan mijn nieuwe sieraden collectie. Ik heb regelmatig contact met Cara en via haar ook met de dorpelingen en goudsmeden. Het was geweldig om te zien wat hun traditionele vaardigheden zijn en om van elkaar te leren. De collectie is dan ook een combinatie van mijn ontwerpen met hun tradities en technieken, en het is er ook een met betekenis. Vooral door waar het mee begonnen is, dat ik de gevluchte ambachtslieden uit Myanmar kan helpen een bestaan op te bouwen in hun eigen omgeving met hun eigen talenten. Dit project gaat gaat uiteindelijk om het opbouwen van een duurzame verbinding met als resultaat ondernemerschap, zelfredzaamheid, en behoud van traditionele vaardigheden. Er is zoveel te vertellen over hun cultuur en gebruiken. Alles heeft betekenis en die betekenis hebben zij eraan gegeven. Dat vind ik heel interessant. Zo geven we samen betekenis aan het leven en proberen we het te begrijpen. Dat vind ik mooi”.

Lees het hele verhaal op bnnvara.nl